Agenda

Familiedag in Het Bargerveen

Familiedag in Het Bargerveen Hemelvaartsdag 25 mei, rondom de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 in Zwartemeer, de gratis toegankelijke Familiedag.
Voor kinderen vanaf 4 jaar en ouders en opa's en oma's. Het begint om 10.00 uur en je kan de hele dag langskomen tot 16.00 uur en je laten schminken of meedoen met het smokkelspel of het kabouter- en blotevoetenpad, uitlenballen pluizen en spannende natuurspeurtochten volgen. Misschien wordt jij dit jaar de wereldkampioen pitrus peller of kampioen bijsteelhanger! IVN Emmen e.o., Scouting Erica en diverse infokramer zijn tevens aanwezig.

Nieuw is dat de Familiedag dit jaar 'grensoverschrijdend is, met vele activitieten die tevens voor Duitse bezoekers, dus in het Duits, worden aangeboeden. Deze editie wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door de provincies Drenthe, Friesland en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Maar er is meer.
Bezoekers kunnen op donderdag 25 mei tevens meerijden in een bijzondere huifkar, de Veenland Express, voor een tocht langs een aantal grote projecten die momenteel worden uitgevoerd rondom het Bargerveen. De uitvoerders van deze projecten, waaronder de aanleg van het nieuwe "Swartemeer' en de bouw van de grootste schaapskooi van Nederland bij Weiteveen, zijn ter plekke voor vakkundige uitleg. Start van deze tochten is ook vanaf het kantoor van Staatsbosbeheer in Zwartemeer. Uiteraard kan men ook op de fiets langs de vermelde locaties voor bezichtiging en uitleg. 

Kom naar de Familiedag voor het programma en starttijden.
Datum: 25 mei 2017
Tijd: 10.00 uur